FAQ

Veelgestelde vragen

 • De meest compacte Mobilae Smart huislift is de Duo, met afmetingen van slechts 0.62m². Dit is de kleinste huislift op de markt leverbaar.

   
 • Een Mobilae huislift zorgt voor een ongeëvenaarde flexibiliteit in termen van plaatsing. Dit vanwege de afmetingen van de lift, het aandrijfmechanisme en het unieke Bi-rail® systeem. Hierdoor kan de huislift op meerdere plaatsen in huis geïnstalleerd worden. Ook op plekken waar geen andere lift past. In een kast, in de hoek of zelfs midden in de kamer. 

   
 • Nee de Smart huislift heeft een uniek aandrijvingssysteem. Alle mechanica bevindt zich, aan het zicht ontrokken, boven op de liftcabine. 

 • Nee, ons unieke Bi-rail® systeem zorgt voor een volledig zelfdragende constructie. Het gewicht van de gehele constructie en de huislift zijn in evenwicht door dit uit 2 rails bestaande systeem. Er wordt geen extra druk op muren of plafonds van het huis uitgeoefend.

 • In tegenstelling tot conventionele liften, hoeft er voor de installatie van de Smart huislift alleen de juiste doorgang uitgesneden te worden. Dit dient door een professionele aannemer te gebeuren. De installatie zelf vindt meestal binnen 1 dag plaats.

 • Een Smart huislift wordt altijd door ons eigen gespecialiseerde installatie team geplaatst. Zodra de opening voor de lift gemaakt is, hebben onze experts binnen 1 dag de huislift geïnstalleerd. 

 • De normale tijd voor het plaatsen van de order tot en met de installatie van de huislift bedraagt 6 tot 8 weken. Dit geeft genoeg tijd om de opening te maken en af te werken. In situaties waar de lift op kortere termijn nodig is, is een spoedlevering mogelijk. Dit kunt u overleggen met onze adviseur. 

 • Een Smart huislift is eenvoudig te verwijderen. En als u wilt, kunt u hem ook meenemen als u verhuist. Het is vaak eenvoudig om de opening in de vloer weer dicht te maken. Indien vakkundig gedaan zal niemand zien dat er een gat heeft gezeten. De meeste klanten laten hun huislift echter zitten als ze verhuizen. Een huislift verhoogt de waarde van uw huis en is een aantrekkelijk pluspunt bij de verkoop. In sommige gevallen, en dat hangt ervan af hoe oud uw Smart huislift is, zijn wij geïnteresseerd om de lift van u terug te kopen. 

 • Alle Mobilae Smart huisliften voldoen aan de Europese Machinerichtlijn 2006/42/EG. Hierdoor mogen de Smart huisliften het CE logo dragen en door heel Europa verkocht worden. 

   
 • Bewegingssensoren langs de entree Een bewegingsensor is geplaatst langs de entree van de lift (tenzij er een deur wordt geïnstalleerd). Indien iemand, als de lift in beweging is, langs deze sensoren gaat, zal de huislift meteen stoppen.

  Veiligheidsafsluiting Dit essentiële onderdeel van de lift zorgt ervoor dat de opening in de vloer afgesloten wordt als de lift zich beneden bevindt. Men kan op deze afsluiting staan. Hij kan bekleed worden als de rest van de vloer. 

  Sleutelschakelaar Hiermee kan de lift op slot gezet worden indien nodig. Het slot wordt vaak gebruikt als er kleine kinderen zijn. Hiermee wordt voorkomen dat ze met de lift gaan spelen.

  Veiligheidssensoren boven en onderop de lift Deze zorgen dat de lift meteen stopt indien zich iets in de doorgang van de cabine bevindt.

  Controleknop Om een Smart huislift te bedienen dient men de liftknop ingeduwd te houden. Hierdoor blijft men continue in controle over de lift.

  Overbelasting sensor De Trio huisliften kunnen maximaal 220 kg vervoeren. Zodra zich meer gewicht dan toegestaan in de lift bevindt, blijft de lift stil staan.

  Balans sensoren Deze sensoren houden in de gaten of het gewicht in de cabine in balans is. Zodra dit niet het geval is zal deze sensor het bewegen van de lift verhinderen.

  Antival mechanisme Dit gepatenteerde systeem verhindert dat de cabine valt in het uitzonderlijke geval dat de stalen kabels slap worden/breken.

  Noodstop knop De knop bevindt zich in het centrum van het bedieningspaneel voor in een noodgeval.

  Snelheidssensor Deze sensor zorgt ervoor dat de huislift niet te hard gaat. Indien de lift te snel zou gaan dan stopt deze automatisch.

 • Elke Mobilae Smart huislift wordt met 2 jaar standaard garantie geleverd. Daarnaast heeft u de mogelijkheid de garantie uit te breiden tot 10 jaar.

   
 • Voor het geval van een stroomstoring worden alle huisliften met een accu back-up systeem geleverd. Dit systeem zorgt ervoor dat de huislift veilig naar de lager liggende verdieping afdaalt. Zodra de stroom weer aan is kunt u de huislift weer gebruiken. Wij bieden ook de mogelijkheid om een noodgenerator te plaatsen. Deze zorgt ervoor dat u de huislift tijdens een stroomstoring nog meerdere malen kunt gebruiken.

 • In tegenstelling tot vele andere liften functioneren de Mobilae Smart huisliften op een uniek elektrisch aandrijfsysteem dat discreet boven op de lift geïnstalleerd is. Doordat er geen hydraulisch of mechanisch systeem gebruikt wordt, is de huislift zeer stil.

   
 • Ja. Elke Smart huislift kan naar wens uitgevoerd worden. De vloerbedekking, rail en cabine kleuren kunnen op uw interieur afgestemd worden. We bieden ook verschillende klapstoelen en handvaten aan. Sommige mensen hangen zelfs foto’s in de huislift voor de persoonlijke afwerking. 

 • De gemiddelde prijs van een Mobilae huislift is afhankelijk van verschillende factoren ter plaatse. De enige manier om een exacte prijs te kunnen geven is door de situatie ter plekke te bekijken. U kunt ons gratis bellen op nummer 0800 90662. Wij zorgen dan dat een adviseur bij u langs komt en nauwkeurig een berekening van de kosten voor u maakt. Dit is gratis en vrijblijvend.

   
 • Een Mobilae Smart huislift is een slimme toevoeging aan elk huis, net als een nieuwe keuken of badkamer en kan worden gezien als een investering. Wanneer u een huislift installeert bent u ervan verzekerd dat u de maximale tijd in uw eigen huis kunt blijven wonen. U investeert daarnaast in uw levenskwaliteit. En het geschenk dat u uw hele huis kunt blijven gebruiken. 

   
 • Nee. Een trap dient als vluchtweg in geval van brand en kan dus niet worden vervangen door de installatie van een huislift.