Smart Duo huislift geïnstalleerd in een bestaande kast

Zowel mevrouw als meneer van Dam ondervonden problemen met traplopen. Dus zochten ze naar een oplossing om hun levenskwaliteit te verbeteren.

Meneer van Dam heeft keelproblemen waardoor hij een verminderde ademcapaciteit heeft. Zijn vrouw heeft rugklachten. Eerst zochten ze naar een traplift als oplossing voor het moeilijke traplopen. Deze wilden zij laten installeren in hun gezellige woning. Alleen zijn zij een van de weinigen waarbij de trap zo stijl en smal is dat er geen traplift geïnstalleerd kon worden. 

Er werd een afspraak gemaakt met verschillende bedrijven. 2 bedrijven konden geen oplossing aanbieden omdat er voor hun producten een bepaalde plafondhoogte nodig was. Alleen de Smart lift kon geplaatst worden. Dit omdat de lift naar boven en beneden gaat via een uniek rail system. Deze rails kunnen ingekort worden indien nodig. 

Wat de familie van Dam het meeste aansprak was dat de lift in de gangkast geplaatst kon worden. Hierdoor kan je niet zien dat er een lift in de gang was als de kastdeur dichtzit.  De lift komt boven op de overloop uit. Het enige toilet in huis bevindt zich op de bovenverdieping. Als er visite is die de huislift gebruikt dan komen ze tegenover het toilet uit. Ze hoeven niet eerst door de slaapkamer te lopen. 

Zoals de heer van Dam zelf aangaf: “We zochten naar een oplossing waardoor zowel mijn vrouw als ik geen trap meer hoefden te lopen. Onze gezondheidssituatie wordt er niet beter op. Een traplift bleek niet bij ons op de trap te passen. Daarnaast kunnen mijn vrouw en ik samen gebruik maken van de lift. En als het nodig is kunnen we er ook nog zwaardere zaken mee vervoeren. We zorgen dan dat 1 van ons beiden boven is, zetten de spullen in de lift, en sturen de lift met de afstandbediening naar boven. Daar laadt de andere persoon de lift uit en komt weer met de lift naar beneden. 

De prijs van de huislift lag volledig binnen ons budget. We waren aangenaam verrast. Als men vraagt of we er plezier en gemak van hebben kan ik alleen maar ja antwoorden. We hebben weer levenskwaliteit en vreugde terug. Ik heb meer energie en mijn vrouw heeft minder last van haar rugklachten. Bedankt voor de goede service.”