Duo huislift in het “Huis van de Toekomst” London 2012

PractiComfort Stilz huisliften was uitgenodigd door de organisatoren van een grote woonbeurs: als onderdeel van het huis van de toekomst.

Deze iconische Britse beurs bestaat als sinds 1908 en richt zich op de groeiende markt huiseigenaren.  Via deze beurs zijn veel producten geïntroduceerd die nu standaard onderdeel van ons huishouden zijn. Zoals de broodrooster, elektrische waterketel en de magnetron. Het is natuurlijk een hele eer om voor deze beurs, op een zo belangrijke plek, uitgenodigd te worden. 

Het doel van deze woonbeurs is om jaarlijks alle nieuwste items en uitvindingen in de markt te introduceren. En om de bezoekers er kennis mee te laten maken. De PractiComfort Smart huislift was de perfecte lift voor het 2 verdiepingen tellende huis van de toekomst dat getoond werd: hoe eenvoudig is het vervoer tussen 2 verdiepingen.

Zoals op de afbeeldingen te zien is was het voor de organisatoren een uitdaging om een lift te vinden die geïnstalleerd kan worden zonder draagmuren of plafonds. Dankzij het unieke Bi-rail® systeem, dat zelfondersteunend is, kan de huislift praktisch overal geïnstalleerd worden dus dat was geen probleem. Het installatie team moest alleen maar een top unit installeren om het plafond te vervangen.

Hierdoor kreeg het publiek een fantastisch voorbeeld van hoe een lift geïnstalleerd kon worden die naar het dakterras ging.

Dit voorbeeld kan ook toegepast worden in huizen met een zeer hoog dak, een schuin lopend dak, of indien er een vide is waar de huislift naartoe gaat. Hierdoor hoeven er geen aanpassingen gedaan te worden. Ondertussen is van deze high-tech lift ook de Vista uitvoering leverbaar. Deze is geheel gemaakt van transparant polycarbonaat. Het interesse in deze uitvoering van de PractiComfort Smart huislift is groot. Een compacte huislift die modern is en praktisch overal geplaatst kan worden.