Een installatie van een Smart Duo bij de familie van Daalen in Mechelen (B)

Margaret, 84, heeft last van Artritis en vond traplopen steeds moeilijker vanwege de pijn in haar knieën. 

Met hulp van haar man Patrick kon ze naar boven komen, maar dat duurde soms wel 20 minuten. Er werd gekeken naar een traplift of een huislift. Via het internet vond Patrick de Smart huisliften van PractiComfort. Het voordeel van de huislift zat er wat hem betrof in het gebruik samen. Of dat zijn vrouw met een rollator naar boven kon.

Toen een adviseur thuis kwam werd er al snel besloten dat de huiskamer de perfecte ruimte was om een huislift te plaatsen. Vandaar kon de huislift direct naar een hoek van de slaapkamer. Ook de plaatsingshoek was perfect.

Het enige dat er gedaan moest worden was de voorbereiding in het plafond. Een opening naar de slaapkamer. In de slaapkamer ligt vloerbedekking die makkelijk ter plekke uitgesneden kon worden. Omdat de Smart huisliften geen schacht nodig hebben voor een hydraulisch systeem was dit de ideale oplossing voor Margaret en Patrick.

Zoals Patrick zelf aangaf: “Mijn vrouw kon niet meer alleen naar boven en dat werd voor ons beiden een belemmering. Ik ben ook niet meer de jongste en voor mij werd het aldoor meelopen een hele belasting. Wij hebben vrienden die een traplift hebben geïnstalleerd. Daar hebben wij ook aan gedacht, maar dan had mijn vrouw aldoor moeten gaan zitten. En dat is nu net iets wat bij haar heel pijnlijk is. En een sta-traplift vond ze eng. Daarnaast hebben we gekeken naar het verbouwen van het huis. Maar dat geeft weer veel stress en rommel en het is nog een keer heel kostbaar ook. Toen we dus op het internet de Stitlz huisliften van PractiComfort zagen, waren we snel om.

Het allerfijnste was de ontzorging. We hebben een afspraak gemaakt voor een advies bij ons thuis en verder hebben we niets meer hoeven regelen.

Ik had er veel voor over om mijn vrouw weer dat onafhankelijke gevoel te kunnen bezorgen. En dat is gelukt. Nu kan ze zelf weer het hele huis bereiken. Binnen 15 seconden is ze boven. En als ze wil kan ze nog wat meenemen ook. Mij bijvoorbeeld. Heel eerlijk: wij zouden niet meer zonder willen leven.”